Drift og service av avløpsanlegget

Enten du er tilkoblet et kommunalt avløpsnett eller har en privat avløpsløsning, er det noen enkle grep du selv kan gjøre for å unngå tette rør, kverner som har satt seg, eller renseanlegg som flommer over.

Fylles kjelleren med avløpsvann kan det dessverre resultere i store ødeleggelser.

«Bæsj, tiss og dopapir»

«Bæsj, tiss og dopapir» er det eneste som skal i toalettet. Alt annet skal sorteres som avfall.

Det myke dopapiret produsert av nye fiber løser seg lett opp i vann, og reduserer faren for tett avløpsrør. Såkalt «miljøpapir», produsert av resirkulerte materialer, løser seg dårlig opp. Over tid vil «miljøpapiret» danne blokkeringer i rør og pumper.

Nedspylbare våtservietter – en myte

Det finnes nemlig ikke våtservietter som er egnet for å spyle ned i toalettet selv om produsentene merker pakkene med «Flushable». Våtservietter skal derfor sorteres som avfall og ikke kastes
i toalettet.

Bruk vann!

Rent vann som «flusher» gjennom avløpsrøret er den beste rensemetoden. Vedlikehold som du enkelt gjør selv.

Problemfri drift med serviceavtale

For å sørge for mest mulig problemfri drift, kan det være smart å tegne en serviceavtale på kvernpumpestasjoner, renseanlegg og lignende. En godkjent servicepartner går grundig gjennom anlegget og bidrar til problemfri drift.

Vårt serviceteam utfører forebyggende service og vedlikehold av ditt minirenseanlegg eller renseanlegg (WheoMini, WehoPuts, Clean 1 og Clean 2), samt de fleste typer private trykkavløpsstasjoner.

Har du allerede et anlegg fra oss, finner du gode råd her:

Nyttige nettsteder

Oksafoten avløpsanlegg

På Øya Idse i Strand kommune har vi vi levert avløpsanlegg til 20 hytter. Les og se hvordan vi gjorde det.

Nordre Loreåsen

Nordre Loreåsen er et etablert hyttefelt påbegynt i 1965 bestående av 80 hytter. Se hvordan vi løste det.

Øvre Breivik Vann og Avløp

Les og se hvordan vi løser vann og avløp til hyttene i Øvre Breivik hytteområde i Sandnes kommune.

Vistenesvågen Vann og Avløp

Les om hvordan vi løste vann og avløp for 30 hytter som ligger helt ute ved Nordsjøen i Randaberg kommune.

Clean1 minirenseanlegg

Gjør hytta klar for neste generasjon

Du lurer kanskje på hvordan du kan få til et vann- og avløpsløsning til hytta? Våre løsninger er tilpasset der hensynet til naturen kan være en utfordring.

Litt om våre løsninger

Ecoflex Supra PLUS er et isolert PE rør på kveil for distribusjon av kald forbruksvann eller håndtering av trykksatt avløpsvann. Ecoflex Supra PLUS er frostsikre rør med en selvbegrensende varmekabel som kan benyttes i ALLE lengder fra 1 til 150 meter. Cellegummi isolasjon med lukkede celler sørger for minimalt varmetap og et betraktelig lavere energibehov i forhold til tilsvarende løsninger! Våre standardkveiler er 150 meter, men vi leverer også tilpassede lengder uten tilegg i prisen.  Ecoflex Supra PLUS lagerføres og har kort leveringstid!

Ecoflex Supra PLUS er et isolert PE rør på kveil for distribusjon av kald forbruksvann eller håndtering av trykksatt avløpsvann. Ecoflex Supra PLUS er frostsikre rør med en selvbegrensende varmekabel som kan benyttes i ALLE lengder fra 1 til 150 meter. Cellegummi isolasjon med lukkede celler sørger for minimalt varmetap og et betraktelig lavere energibehov i forhold til tilsvarende løsninger! Våre standardkveiler er 150 meter, men vi leverer også tilpassede lengder uten tilegg i prisen. Ecoflex Supra PLUS lagerføres og har kort leveringstid!

Ecoflex VIP er like fleksibelt som myke skumisolerte produkter, men med en diameter som er opptil 30 % mindre. Dette bidrar til enklere planlegging av lavtemperaturnettverk, gjør installasjonen mer praktisk og byggeprosessen raskere, selv i tettbygde områder.

Ecoflex VIP

Clean 1 minirenseanlegg er et biologisk/kjemisk renseanlegg som kan ta imot alt avløpsvann fra en bolig eller en fritidsbolig (5PE).

Avløpsvannet renses i satser av samme størrelse, og dermed rengjøres alle avløpssatser like effektivt. Den biologiske renseprosessen utføres av mikroorganismer som lever i det aktive slammet. 

Ved hjelp av flokkuleringsmidler renses fosforet som finnes i avløpsvannet. Når renseprosessen er avsluttet, pumpes det rensede vannet til det tenkte utløpsstedet.

Clean 2 minirenseanlegg er et biologisk/kjemisk renseanlegg som kan ta imot alt avløpsvann fra to boliger eller fritidsboliger (10PE).

Avløpsvannet renses i satser av samme størrelse, og dermed rengjøres alle avløpssatser like effektivt. Den biologiske renseprosessen utføres av mikroorganismer som lever i det aktive slammet. 

Ved hjelp av flokkuleringsmidler renses fosforet som finnes i avløpsvannet. Når renseprosessen er avsluttet, pumpes det rensede vannet til det tenkte utløpsstedet.

ECO-sew trykkavløpsstasjon er en privat pumpestasjon tilpasset nordiske forhold. Den leveres som en komplett løsning med pumpe, automatikk/alarm, nivågiver eller vipper, varmeelement, komplett ventilsett, koblingsdetaljer og dokumentasjon – klar til montering!

ECO-sew trykkavløpsstasjon er en privat pumpestasjon tilpasset nordiske forhold. Den leveres som en komplett løsning med pumpe, automatikk/alarm, nivågiver eller vipper, varmeelement, komplett ventilsett, koblingsdetaljer og dokumentasjon – klar til montering!